Obec Služátky

Nové fotografie

Vysokorychlostní trať – nové informace

Úvodní strana » Informace » Vysokorychlostní trať – nové informace

Pro budoucí trasu vysokorychlostní tratě Ministerstvo dopravy České republiky definitivně vybralo tzv. „severní koridor“, tedy koridor vedoucí z Prahy přes oblast Kutnohorska ke Světlé nad Sázavou, což je jistě dobrá zpráva pro celý světelský region, ne už tak pro obyvatele Služátek.

Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC), která má projekci a výstavbu tratě na starosti, nyní bude žádat o aktualizaci zásad územního rozvoje. Dle sdělení odpovědného pracovníka SŽDC Ing. Marka Pinkavy, systémového specialisty generálního ředitelství SŽDC, by do této aktualizace měla být zahrnuta varianta vedoucí níže v údolí pod druhanovským kopcem, což je po dvaceti letech první dobrá zpráva pro obyvatele centrální části obce, nikoli však pro spoluobčany žijící na „Staré cestě“ v blízkosti stávající tratě.

Z hlediska zásad územního rozvoje a návazného územního plánu obce se zatím nic nemění a tzv. stavební uzávěra v centrální části obce je až do definitivního schválení aktualizace zásad územního rozvoje v platnosti. O dalších změnách a vývoji budeme všechny občany neprodleně informovat.

Vytvořeno dne: 13.02.2020
Obec Služátky © 2007-2024