Obec Služátky

Nové fotografie

Výpis ze zápisu č. 6 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 28. 4. 2011

Úvodní strana » Úřední deska » Výpis ze zápisu č. 6 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 28. 4. 2011
  1. Obecní lesy – samovýroba palivového dřeva:

Zastupitelstvo ukládá požádat nejprve lesního hospodáře o označení vhodných stromů pro samovýrobu palivového dřeva a v tomto smyslu vy-rozumět žadatele o samovýrobu palivového dřeva v obecních lesích.

  1. Žádost o dotaci na rekonstrukci hasičské zbrojnice prostřednictvím Místní akční skupiny Krá-lovská stezka. Objekt je v současnosti ve velmi špatném stavu a nástavba a stavební úpravy by vyře-šily stávající nevyhovující stav celého objektu, který by poté mohl sloužit k umístění historické hasičské stříkačky a dalšího budoucího technického vybavení obce k úpravě veřejné zeleně, lesní činnosti, ale i k rozvoji spolkové činnosti v obci, zejména mládeže a mladých lidí. Rozpočtované náklady ve výši 369 tis. Kč, vč. DPH zahrnují zbourání a vystavění zdi pod silnicí a s zdi vraty, nadezdění o cca 90 cm, no-vá střecha, okapy, podlaha, izolace, včetně odvodnění, zpevnění základů, nová vrata další práce uvede-né v projektu. Dále byly členové ZO seznámeni s podmínkami poskytnutí dotace z Programu obnovy venkova a Pravidly, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty v rámci opatření IV.1.2.Programu rozvoje venkova ČR na období 2007–2013. Podrobněji byla konzultována problematika financování této pro Služátky finančně náročné akce, protože i v případě získání dotace (příspěvek spo-lečenství EU a národních zdrojů) ve výši 90% z konečné ceny (bez DPH), budeme nejdříve rekonstrukci hasičské zbrojnice financovat z vlastních zdrojů. Členové ZO se vyjádřili k nutnosti rekonstrukce objek-tu hasičské zbrojnice dle projektové dokumentace a nutnosti pokusit se získat na tuto akci dotaci SZIF z Programu obnovy venkova. Rozsah stavebních prací vyžaduje stavební povolení včetně požární zprávy, stanoviska hasičů a vyjádření vlastníka vedlejší komunikace, kterým je krajský úřad. Vzhledem k tomu, že k žádosti o dotaci z Programu obnovy venkova na nástavbu a stavební úpravy hasičské zbrojnice se musí přiložit rovněž stavební povolení, je nutno udělat vše pro to, aby bylo možno žádost podat v r. 2011 ve stanoveném termínu, protože je není známo vypsaní tohoto dotačního titulu v dalších letech. Zastupitelstvo schvaluje: a) nástavbu a stavební úpravy hasičské zbrojnice dle projektové doku-mentace, b)podání žádosti o dotaci z Programu obnovy a venkova – č. Fiche 2, název Občanské vybavení a služby v MAS KS – na 90% z rozpočtovaných nákladů stavebních činností a projekto-vé dokumentace (bez DPH), do 12.5. 2011, realizace stavebních činností v roce 2012, s dokončením nejpozději v roce 2013.
  2. Pohádkový les: Starosta seznámil postupu prací a organizačního zabezpečení již tradiční pořádané akce pro děti „Pohádkový les“ 11. 6. 2011, ocenil brigádnickou činnost na hřišti a v obecním lese a vyjádřil dík všem, kteří se na ni podílí.
  3. Návrh obecně závazné vyhlášky č. 2/2011 o stanovení koeficientu pro výpočet daně z nemovitosti u staveb. Zastupitelstvo projednalo návrh obecně závazné vyhlášky č. 2/2011 o stano-vení koeficientu daně z nemovitostí ze staveb podle zákona o dani z nemovitostí. Vyhláškou zavedený koeficient ve výši 1,5 zvyšuje základní sazbu daně pouze u rekreačních staveb. Zastupitelstvo schva-luje obecně závaznou vyhláškou č. 2/2011 o stanovení koeficientu pro výpočet daně z nemovitostí u staveb, s účinnosti od 1.1.2012.
  4. Žádost o prodej obecního pozemku: Zastupitelstvo neschvaluje záměr prodeje ani samotný prodej části pozemku souvisejícího s místní komunikací (stará cesta). Zastupitelstvo pověřuje starostu v tomto smyslu žádost vyřídit.
  5. Informace, různé, diskuse:
    1. dotace POV – zasklení přístavby OÚ – je zadán projekt na zasklení přístavby a dále bude podána žá-dost o stavební povolení, akce bude spolufinancována z dotace POV,
    2. svoz odpadu – připravuje se svoz nebezpečných složek komunálního odpadu a i svoz objemného od-padu – starosta projedná se svozovou firmou AVE termín přistavení kontejneru na nebezpečný a ob-jemný odpad, termín bude zveřejněn na úřední desce ve Služátkách a v Josefodole,
    3. obecní vodovod – starosta podal informace: voda se pravidelně odkaluje, havárii 26.4.2011 způsobil zanesený filtr v úpravně, je třeba zprovoznit druhou nádrž, aby mohly být k dispozici oba rezervoáry

Ve Služátkách dne 5. 5. 2011

Úplný zápis je k nahlédnutí na obecním úřadě

Hynek Bouchal, starosta

Vytvořeno dne: 04.05.2011
Obec Služátky © 2007-2024